Ρολό μοσχαράκι γεμιστό με κεφαλογραβιέρα και πιπεριές - Greek Food

Ρολό μοσχαράκι γεμιστό με κεφαλογραβιέρα και πιπεριές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(19 ψήφοι)
Ένα πολύ νόστιμο κυριακάτικο φαγητό που θα μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά. Παραμένει ζουμερό μετά το ψήσιμο ενώ η κεφαλογραβιέρα δίνει μία άλλη διάσταση στη γεύση.

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

1½ κιλό σπάλα από μοσχάρι
200γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μπαστούνια
1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία παρασκευής:

 

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τη σπάλα μας σε παραλληλόγραμμο κομμάτι. Ανακατεύουμε καλά το αλάτι και μπόλικο πιπέρι μέσα σ’ ένα μπολ. Κόβουμε το σκόρδο μας σε μακρόστενα κομμάτια και τα βουτάμε καλά στο αλατοπίπερο.

 

Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κάνουμε μερικές τρύπες στο κρέας μας και τις γεμίζουμε με τα κομμάτια του σκόρδου. Αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220C. Τοποθετούμε μια σειρά κομμάτια τυριού και πιπεριές πράσινες και κόκκινες στη μια άκρη του κρέατος, κατά μήκος και αρχίζουμε να τυλίγουμε το κρέας μας σαν ρολό κλείνοντας μέσα τα υλικά της γέμισης. Συνεχίζουμε με δεύτερη σειρά τυριού και πιπεριών και το τυλίγουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο ρολό.

 

Το δένουμε με σπάγγο ψησίματος και το τυλίγουμε σε δύο λαδόκολλες φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και οι πλαϊνές άκρες του ρολού. Έπειτα το τυλίγουμε όλο μαζί σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ρολό μας σε ταψάκι και το ψήνουμε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

 

Ση συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μας στους 150°C και σιγοψήνουμε για 3 ώρες ακόμα. Βγάζουμε τον σπάγγο μας και το σερβίρουμε μαζί με το ζουμάκι του που μοσχοβολά κόβοντας σε φέτες.

 

Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατάτες, πιλάφι ή και απλώς με μία σαλατούλα!

 

 

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μοσχαράκι με αγκινάρες

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Μαρία Ζουκου Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 13:39 δημοσιεύθηκε από Μαρία Ζουκου

    Έγινε τέλειο! Το έκανα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Ευχαριστώ!

Προσθήκη σχολίου


Με την υποστήριξη του CrazySouvle.gr

Κατασκευή Ιστοσελίδων και Φιλοξενία Ιστοσελίδων από την e-provoli.gr