Ρυζόγαλο, απλό, νόστιμο και έτοιμο σε λίγα λεπτά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)
Μία συνταγή πολύ εύκολη που μπορεί να φαγωθεί όλες τις ώρες της μέρας, είτε για απογευματινό ή και ακόμα πρωινό!

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

 

1 λίτρο γάλα

250 γραμμάρια ρύζι γλασέ  (να προτιμήσετε το γλασσέ γιατί χυλώνει σωστά)

5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη  ( ή 7 κουταλιές σούπας Natreen)

2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ  

1 βανίλια  

1 πρέζα αλάτι    

2 κούπες νερό  

Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

 

Διαδικασία παρασκευής:

 

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τις δύο κούπες νερό.

Μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.

Από το 1 λίτρο γάλα κρατάμε σε ένα μπολάκι τις 5 κουταλιές της σούπας, για να διαλύσουμε εκεί το κορν φλάουερ.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μας, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι που σιγοβράζει ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά με προσοχή για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο μας.

Μετά  από 15 - 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Όσο είναι ζεστό το μοιράζουμε σε μπολάκια και περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν το πασπαλίσουμε με τη σκόνη κανέλας και το τοποθετήσουμε στο ψυγείο. 

 

Αυτή η συνταγή μου πετυχαίνει πάντα. Δεν βγαίνει ούτε νερουλό αλλά ούτε και τόσο πηχτό ώστε να ξεκολλάει όλο μαζί! 

 

Καλή επιτυχία!

 

Για περισσότερες συνταγές για τους μικρούς μας φίλους δες εδώ!

Για περισσότερα επιδόρπια δες εδώ!

 

 

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου


Με την υποστήριξη του CrazySouvle.gr

Κατασκευή Ιστοσελίδων και Φιλοξενία Ιστοσελίδων από την e-provoli.gr